2009. május 26., kedd

Egy újabb nap

Nem voltam túl aktív az utóbbi időben, de mentségemre legyen mondva, inkább a kertben és/vagy a gyermekeimmel töltöttem a szabad időmet.

Borsó szezon jött, és már szinte vége is van, az idei termésből egyszer főztem levest, a többi nyersen fogyott, vagy a mélyhűtőben végezte. Mondtam is Páromnak, mikor szóvá tette, hogy nem marad főzni, mert a gyermek nyersen eszi, hogy annál jobb nincs is, mint a zsenge borsó, mert ha már megöregedett, úgyse lehet nyersen enni, a keményítőtartalma miatt!

Az időjárásnak tudható be, hogy eszegetem a saját ribizlinket. Nem tudom, mi marad augusztusra, ha minden gyümölcsöt már tavasszal megeszünk :-)

Panaszkodtam az esőhiány miatt, ami azóta se sokat változott: országszerte nagy vihar volt, lányom éjszaka telefonált Pécsről, mert ott voltak éppen osztálykiránduláson, hogy milyen károkat okozott a szél és az eső, és így én is készültem. Aztán jött egy kis szél, és néhány csepp eső...
Majd teszek fel képeket is.

Most éppen árammentes aszaló létrehozásán jár az eszem, ha már ennyit süt a nap, használjuk ki, ha van ötletetek, köszönöm előre is!

Szép napot!

4 megjegyzés:

  1. Nálunk még a borsó elég laposka, a ribizli pedig még pár nap/2 hét. Eléggé rapszodikus az időjárás, eddig nem esett, aztán a napokban sokat esett.
    Évekkel ezelőtt próbálkoztunk napon aszalni nekünk nem jött be, mert bepenészedett. Vagy nem jó technológiával csináltuk vagy nem volt elég erős a napsütés? Én fonott tálcákra illetve más tálcára tettem a gyümölcsöket, tüllel takartam le. Dulminánál olvastam tavaly a fém tepsiben aszalást. Neki sikerülni szokott.
    Mi pár éve vettünk egy aszalógépet.

    VálaszTörlés
  2. Szilvi nézz be hozzám!
    Gitta

    VálaszTörlés
  3. Nézz be hozzám is!
    Óné B Klári

    VálaszTörlés
  4. Kedves Renáta!

    Mi nagyon korán ültetjük a borsót, éppen az időjárás kiszámíthatatlansága miatt. Mi már eszegetjük a ribizlit, szemezgetünk a málnából, cseresznyéből, és meggyből. Szeged a napfény városa...

    Kláritól (klarkat) kaptam napkollektor leírását, aminek a felépítése számomra logikusnak, és viszonylag egyszerűnek tünt.
    Bezsámolok az eredményekről.

    Kedves Klarkat és Gitta!

    Köszönöm a sapkát! Most komolyan gondolkoznom kell, hogy a sok olvasott blog közül kinek adjam tovább :-)

    Szép napot!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails
 

2009. január 18-tól Free Blog Counter