Tegnap előtt szüretelte Párom ezt a fej salátát, amit aztán tegnap reggel még gyorsan megörökítettem. Persze nem sokáig maradt meg ilyen állapotában, mert egy nagy tálban végezte, Apa által "udvarló" -nak elnevezett salátában :-) Ez lett az ebédem.
Nekem mindig ünnep, amikor elkezdődik a kert szezon, még akkor is, ha az első termények a fóliából kerülnek ki. De már a szabadföldi saláták is bújnak elő. A tavalyi sóska már hozott néhány levelet, lassan kezdődik a sóska-banán-alma turmix szezonja. Retek levél is sok van, mert Apát meggyőztem, hogy egészségesebb, mint a gyökere, ezért sűrűn vetette a sort.
Tavasz a zöldek szezonja, együnk, igyunk minél többet belőlük, töltődjünk fel "zöld vérrel"!
Szép napot!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szia
VálaszTörlésúj vagyok a blogodon, vegán, de még nem ettem reteklevelet. Írnál róla? milyen hatásai vannak és gyerekek is ehetik-e, ill. hogyan eszitek? ugyanis szúr a drága :)
nekem már hatalmas leveleim vannak és emiatt felkeltetted az érdeklődésem :)
Köszi
Chris
Kedves Chris!
VálaszTörlésVictoria Boutenko könyvében olvastam a retekről, és én is azért kezdtem el enni.
A növények különböző módon védekeznek az ellen, hogy a leveleiket megegyék, például szúrósak, vagy méreganyagot tartalmaznak. Ez utóbbiak általában keserűek, így nem rágják meg az állatok.( és én sem :-) )
A reteklevél nem keserű, én a szárát is belevágom, mostanában cukkínivel eszem.
Szinte ahogy összekeverem a paradicsomos vagy citromos öntettel, el is veszti merevségét.
Szerintem finom :-)