2009. április 1., szerda

Első idei salátánk

Tegnap előtt szüretelte Párom ezt a fej salátát, amit aztán tegnap reggel még gyorsan megörökítettem. Persze nem sokáig maradt meg ilyen állapotában, mert egy nagy tálban végezte, Apa által "udvarló" -nak elnevezett salátában :-) Ez lett az ebédem.

Nekem mindig ünnep, amikor elkezdődik a kert szezon, még akkor is, ha az első termények a fóliából kerülnek ki. De már a szabadföldi saláták is bújnak elő. A tavalyi sóska már hozott néhány levelet, lassan kezdődik a sóska-banán-alma turmix szezonja. Retek levél is sok van, mert Apát meggyőztem, hogy egészségesebb, mint a gyökere, ezért sűrűn vetette a sort.

Tavasz a zöldek szezonja, együnk, igyunk minél többet belőlük, töltődjünk fel "zöld vérrel"!

Szép napot!

2 megjegyzés:

  1. Szia

    új vagyok a blogodon, vegán, de még nem ettem reteklevelet. Írnál róla? milyen hatásai vannak és gyerekek is ehetik-e, ill. hogyan eszitek? ugyanis szúr a drága :)
    nekem már hatalmas leveleim vannak és emiatt felkeltetted az érdeklődésem :)
    Köszi
    Chris

    VálaszTörlés
  2. Kedves Chris!

    Victoria Boutenko könyvében olvastam a retekről, és én is azért kezdtem el enni.

    A növények különböző módon védekeznek az ellen, hogy a leveleiket megegyék, például szúrósak, vagy méreganyagot tartalmaznak. Ez utóbbiak általában keserűek, így nem rágják meg az állatok.( és én sem :-) )

    A reteklevél nem keserű, én a szárát is belevágom, mostanában cukkínivel eszem.
    Szinte ahogy összekeverem a paradicsomos vagy citromos öntettel, el is veszti merevségét.

    Szerintem finom :-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails
 

2009. január 18-tól Free Blog Counter