2009. január 9., péntek

Hurka, kolbász, aceton

Gyuszkó ismét kórházban van, mert elacetonosodott a szervezete. Végeztek vizsgálatokat, semmi olyan dolgot nem találtak, ami megmagyarázná, miért reagál ilyen érzékenyen.

Januárt családlátogatással kezdtük, ami még nem is lett volna probléma, ha nem akarták volna Gyuszkót minden áron hurkával, kolbásszal etetni. Persze, mert az anyja nem ad neki, legalább nálunk kapjon - szerintem ez motiválta a Nagyszülőket, csak nem tudhatták előre a következményét.

Sajnos nehezen fogadják el, hogy a sok zsiradék sokkal károsabb a cukorbetegeknek, mint a szénhidrát. Az a téves nézet él még a köztudatban, hogy gyümölcsöt nem szabad enni, és inkább sok húst egyenek, mert abban nincs szénhidrát.

Tapasztalatainkra találtuk az alábbi tudományos indoklást (saját szavaimmal):
A vérben felhalmozódott zsír körülfogja az inzulin molekulát, így az nem tud hatni, ezért a sejtek nem jutnak táplálékhoz (a sejtek tápláléka a vércukor). A vércukor szintje nem csökken, ez nem csak cukorbetegséghez vezet, hanem oka például a Candidának, mert a felhalmozódott vércukron élnek meg az emésztőgombák. Így próbálja a szervezet lecsökkenteni a magas cukorszintet.

Az én fiam már nem gyógyul ki a betegségéből a tudomány mai állása szerint. Örülök minden napnak, amit komplikációk nélkül eltöltünk, várom, hogy egyszer megértse, és elfogadja, hogy sok mindenről le kell mondania, de attól még lehet boldog! És meg teszek mindent azért, hogy a CSODA bekövetkezzen!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 

2009. január 18-tól Free Blog Counter