2009. július 15., szerda

Egy kis betekintés a nyers mozgalomba: Angela Stokes

Alkalmam adódott egy kis olvasgatásra, és kezembe került Angela Stokes története, akiről már évekkel ezelőtt is hallottam, de különösebben nem érdeklődtem utána.
Amit tudtam róla röviden annyi volt, hogy a nyers étkezés segítségével sokat fogyott. Láttam képeket is róla, és tényleg nagy a különbség a 133 és a 62 kg között.

Most elolvastam a weboldalán a nyers étkezésre átállásának részletesebb leírását, és meglepődtem a sok közös vonáson kettőnk történetében.
A fogyása 2000-ben kezdődött, de 2002-ben ismerkedett meg a nyers életmóddal, és kb 3 év alatt lett 100% nyersevő. Itt még nem ér véget a története, mert a nyers étkezésnek is vannak fokozatai, és a gourmet - "olyan, mint a főtt" étkektől még hosszú út vezet az egyszerű, nyers gyümölcs, zöldség ételekig.

Ami érdekes a történetében, hogy életének minden mozzanatáról e-könyvet ír: még nem volt 100% nyersevő, de már volt róla könyve, aztán végigcsinált egy 92 napos lébőjt kúrát, erről is írt, most pedig úgy látom, hogy az esküvői menüjéről is megjelent már egy e-könyv :-)

Érdemes a honlapját meglátogatni, és az ingyenes e-könyvét elolvasni, mert sok hasznos információt tartalmaz a nyers életmódról! Sajnos az oldal angol nyelvű, de a szakácskönyve már magyarul is megjelent Urbán Vali fordításában.

Mint azt fentebb írtam, idén férjhez ment, mégpedig Matt Monarch-hoz, aki kb 10 éve 100% nyersevő. Ő nem volt beteg, egyszerűen elhatározta, hogy nyersevő lesz, és egyik napról a másikra így tett.

4 megjegyzés:

  1. Szia,

    Nekem nem jönnek be Angela receptjei, szerintem jobb lett volna olyasvalaki könyvét lefordítani, akinek jók a receptjei. Pl Ani Phyo. Persze Angela mindenképpen jó inspiráció.

    VálaszTörlés
  2. Bevallom, engem eddig hidegen hagyott, nem is vettem meg egy könyvét sem. Az fogott meg, hogy ténylegesen nem is régóta 100% nyers. Én is kb 80%-ban eszem nyerset, és volt egy kis lelkiismeret-furdalásom, hogy milyen gyenge vagyok :-)

    VálaszTörlés
  3. sztem én úgy 70% eszem nyersételt, ja nincs lelkiismeretfurdalásom, imádok enni, és szeretek mindenkit, aki ezeket a dolgokat népszerűsíti :)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails
 

2009. január 18-tól Free Blog Counter