2011. május 26., csütörtök

Kerekezés és egyebek

Most megint egy kicsit elkalandozok az ételkészítéstől, és egy kerékpáros programra szeretném felhívni olvasóim figyelmét:

2011. május 28-án, szombaton kerül megrendezésre a

5. MÓRI KARIKA

elnevezésű jótékonysági, kerékpáros túra.

Honlapja: morikarika.hu
Sajnos óvodai elfoglaltság miatt nem tudok részt venni rajta, de kívánok sok sikert az indulóknak!

Egy ilyen túra előtt át kell gondolni, hogy mit visz magával az ember éhségének és szomjúságának csillapítására. Én azt vettem észre magamon, hogy a nyári hőségben kapálás, vagy éppen túrázás közben nekem a gyümölcslé a legjobb.

A tavasz nagy felfedezése volt számomra a spárgám: évekkel ezelőtt elszórtam magot, aztán el is feledkeztem róla, és idén, amikor rendbe tettük a kert végét, nem akartam hinni a szememnek! Kitáblázom, hogy megmaradjon jövőre is, nehogy véletlen bekapáljuk!

Az utóbbi időben rengetek karalábét ettünk, mert éppen az termet a kertben. Párom már mesteri fokra fejlesztette a karalábé saláta receptjét, amihez egy dolgot érdemes tudni: a dobozt fedjük le időben :-) (ilyenkor mindig felismerem, hogy tulajdonképpen nekem akar udvarolni ) Persze készült belőle leves, és fasírt is, ami szintén nagy sikert aratott.

Ültettem medvehagymát, jövőre meglátjuk, hogy mi lesz belőle.

És persze az eper! Tegnap nagy élvezettel gyomláltam a sárgarépát, mert rögtön mellette ott piroslottak az eperszemek - itt a múlt idő használata helyes, mert meg kellett kóstolnom, hogy elég édes-e :-)

1 megjegyzés:

  1. Akkor most még nem is ettél a saját spárgádból? Nekem a spárga finomsága volt felfedezés. A lányom évek óta eszi minden tavasszal, igaz nem nyersen. A hét végén is vettem neki, de itt felejtette. Nem hagyhattam veszendőbe menni, megpucoltam bepácoltam, és nagyon kellemesen csalódtam. Tényleg nagyon finom ::))
    A karalábé nálunk is illatozik ha nem zárom le szorosan a tetejét az üvegnek amikor pácolom ::)) HA összejön a Szeged-i találkátok írjál majd róla.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails
 

2009. január 18-tól Free Blog Counter