2009. október 7., szerda

Itt van az ősz, itt van újra...

Lassan felelevenítjük nyers gourmet receptjeinket, tudásunkat, mert a hideg idő beköszöntével az ember étvágya is megjött nehezebb ételekre. Már készítettem almasalátát mandula tejföllel, és a különböző magkőrözöttek, krémek készítésére is felmerült már az igény a családban. Elővesszük Apa hajdina kolbászkrémjét, aminél én készítem a hajdina csírát, Apára marad az összes többi munka :-)

Legközelebbi nyersétel találkozó 2009. október 11-én lesz délután 3 órakor a Világközepén. Részletes információ Gittánál olvasható!

Nyáron annyiféle gyümölcs volt, hogy az almáról szinte meg is feledkeztünk, de most már abból is heti 10 kg fogy a családban. Gyermekeim leginkább a különböző zöld almákat szeretik, de ha nincs, jó a piros is.

Szépen termett idén a szőlőnk, bár nem annyira édes, mint szokott. Ha az idő is engedi, november közepéig még szedhetünk, és ehetünk belőle!

A kamba.hu-n ismét "Bringázz a munkába!" akció van, érdemes megnézni annak, aki szeret biciklizni! Nekem a napi 2*7 km a táv, ami már annyira az életem része, hogy hétvégén, ha otthon vagyok, hiányzik. Reggel, mire beérek a munkahelyemre, felébreszt, télen felmelegít, és nem fázom annyira. Utam egy része a pusztán át vezet, és ott már érezhető az ősz lehelete: tegnapelőtt olyan köd volt, hogy alig láttam a többi kerékpárost.
Nyár végére több ismerősöm is közlekedési eszközt váltott, és már nem az autóból, vagy a buszból nézik, hogy hogyan kerekezek, hanem a kerékpárúton találkozok velük :-)

Kívánok mindenkinek szép, őszi napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 

2009. január 18-tól Free Blog Counter