2009. szeptember 14., hétfő

Őszibarack és szőlő

Idén is elérkezett az ősz, az iskola kezdés, és a szőlő idénye.

Nem sokat írtam mostanában arról, hogy mit eszek, és mi kerül a család asztalára, mert olyan egyszerű étkekről van szó, ami nem hiszem, hogy túl érdekes lenne másoknak. És a receptek körülbelül így néznének ki:
Végy egy görögdinnyét, hozzá egy nagy kést, tedd egy megfelelő méretű vágódeszkára, majd miután beledöftél, óvatosan vágd négybe. Az érett dinnye szinte magától törik.

A rengeteg gyümölcsön kívül eszem még teljeskiőrlésű kenyeret, és néha napján megkóstolom azt, amit a családnak főzök. Ez veszélyes dolog, mert nyilván olyan ételt készítek, amit én is szeretek. :-)

Persze itt van az ősz, jönnek a nehezebb (nyers) ételek, és amikor begyújtunk, elkezdem készíteni az aszalt kenyérkéket is, amiket egyébként nagyon szeretek, csak nyáron valahogy nem akarózik csinálni.

Sajnos a kertünkben a szilvafán egy darab se volt most, lehet, hogy annak a következménye, hogy a fa tavaly szinte roskadozott a sok gyümölcstől.
Így sokkal kevesebb szilvát ehettünk idén, mint tavaly. :-(

Az őszi őszibarackunk viszont tele van apró barackokkal, amik leginkább a turmixban végzik. Szőlő is szép az idén, már lehet enni, és én ezt meg is teszem :-)

Persze ez még nem minden, mert néhány paradicsom is hozzájárul a napi étkeinkhez, és a boltból még gyakran kerül sárgadinnye is az asztalunkra

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 

2009. január 18-tól Free Blog Counter