2008. december 18., csütörtök

Néhány eddig készített nyers étel

Az egyik legfontosabb, amit naponta kellene innunk:
Zöldturmixok - Green Smoothies

Amikor fiam megbetegedett, próbáltam keresgélni gyógymódokat az 1-s típusú cukorbetegségre. Megoldást nem találtam, de megismertem Victoria Boutenkot, akinek egyik cikkében olvastam a zöld turmixokról. Majd megjelent a könyve, amiről ebben részletesen ír. Angolul Green for Life a címe, de magyarul is olvasható már a Nyersétel csodája című könyv részeként.

Tavasszal lesem, hogy mikor bújik ki az első spenótunk, hogy saját zöldből készíthessem a turmixot! Nagyon ajánlom mindenkinek, feltölti a szervezetet életerővel!

Aki most ismerkedik a zöld itallal, annak érdemes fokozatosan hozzászoktatnia magát: először kevesebb, majd egyre több zöld levelűt tesz a turmixába.

Gyermekeim kedvence (alaprecept):
1 banán
1 alma
1 marék spenót
víz (legalább annyi, hogy a turmix menni tudjon) - ízlés szerint

Ez édességnek is elmegy :-)

Az alábbi zöldeket használom:

spenót, sóska, petrezselyem, sárgarépa zöldje, zellerlevél, cékla zöldje, tyúkhúr, pitypang, lóhere, porcsin

Szeretném felkutatni, hogy mely gyomnövények ehetőek, és így lehetne változatosabbá tenni a turmixokat - Kedves Olvasó, ha ebben segíteni tudsz, kérlek jelezd!

Tökmagpástétommal töltött gombafejekNagyon egyszerűen készítettem:

Tökmagot ledaráltam, uborkát lereszeltem (ja, ehhez kellenne egy jó kis Food Processzor), és annyit tettem a tökmaghoz, hogy jó állaga legyen. Közben megsóztam, befűszereztem. A gombákat megmostam, és a krémmel megtöltöttem. A díszítést a lányom csinálta. A gomba nem volt előre fűszerekkel marinálva, így a tölteléket kicsit jobban kell ízesíteni!

Jó étvágyat!

Néhány édesség:
Sárgabarack pudingNévnapom alkalmából megleptem a családot egy kis édességgel:

Pudingot készítettem aszalt sárgabarackból, és mandulából. A sárgabarackot reggel beáztattam. Délután leöntöttem róla az áztató vizet, mert sajna nem bio volt, majd tiszta vízzel és a szeletelt mandulával összeturmixoltam (annyi vizet tettem bele, hogy a turmix bírjon vele). Ízesítőnek egy kevés őrölt fahéjat tettem bele.

Sajnos ez az étel tényleg azok közé tartozik, ahol számít a turmixgép minősége. Már évekkel ezelött is próbáltam valami hasonlót, de akkor még gyengébb gépem volt, és sok víz kellett hozzá, hogy vigye. Most egy kicsit nagyobb teljesítményű gépem van, 5000 forintért vettem, és már majdnem mindent tudok vele készíteni!

Csak szeletelt mandulám volt itthon, és reggel még nem tudtam, hogy használni fogom, ezért nem áztattam be. Így egy kicsit olyan volt, mintha grízes puding lett volna.

Lányom nehezen hitte el, hogy nyers, amit eszik!

Hozzávalók:
25dkg aszalt sárgabarack
10dkg mandula
fahéj


Kétszínű pudingVasárnap lévén gondoltam, készítek valami édességet. A sárgabarack puding sikerén felbuzdulva, ismét puding készítésébe fogtam. Hasonló alapanyagokból, hasonló módon készítettem, mégis más élményt nyújtott a szemünknek, és az ízlelőbimbóinknak!

- Alul beáztatott sárgabarack fahéjjal összeturmixolva (20 dkg aszalt sárgabarack)

- Felül beáztatott kesudió karobporral összeturmixolva (kb 14 dkg kesudó, 1 evőkanál karobpor) Eredetileg kakaóporral akartam készíteni, de csak az utolsó pillanatban vettem észre, hogy elfogyott.

Sajnos ehhez megfelelő méretű, egyforma poharaink csak barnák vannak, ezért csak nagyon alapos szemügyrevételezésnél látszik a 2 réteg :-(
Sütőtök puding


Nagyon egyszerűen készítettem:

Sütőtököt apró darabokra vágtam, beáztatott sárgabarackkal és narancslével összeturmixoltam.

Ízesítőnek egy kis fahéjat tettem bele.

Lehet kesudióval egy kicsit krémesíteni még, de én nem akartam zsírosabbá tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 

2009. január 18-tól Free Blog Counter