2009. március 9., hétfő

Mi az egészség?

T. C. Fry írásait olvastam, és olyan gondolatokat találtam, amit le kell itt írnom - ez olyan belső kényszer a részemről, és leginkább saját magamnak jegyzem le ezeket, így tartván észben a szerintem fontos dolgokat.
Ez egy érdekes mondat lett.

A cikket a RawFoodExplained.com-on találtam


Mi az egészség?

Az egészség nem csupán a betegség jeleinek hiánya. Hanem a Jól-Lét egy állapota, amit az állandó euphória, magyarosan örömtől megrészegült" állapot bizonyít. Ezt ritkán, ha egyáltalán valaha is tapasztalják az emberek manapság.

A Létezés különböző állapotai

A következő kategóriákba oszthatjuk az embereket, akikkel találkozunk:

  • Emberek, akik már betegek
  • Emberek, akik a betegség határán vannak
  • Emberek, akik egészségesnek tűnnek
  • Emberek, akik élvezik a magasszintű egészséget

Az első három csoport teszi ki a népesség nagy részét. Talán a fiataljaink egy maroknyi csapata esik az utolsó kategóriába. Nagy életerő és a Jól-Lét érzése rendkívül ritka a mi nemzedékünkben.

Korlátozott Egészség

Az egészség a szervezet épségének és egységének állapota; életerő, a működés hatékonysága, és kitűnő mentális képességek jellemzik. A Jól-Lét nagyrészt az örökletes adottságokból származik, de ez csak az alap, ami igényli a ráépítést és az egészség fenntartását


Az egészség megnyilvánulása oly árnyalatot ad az embernek, hogy a test fénylik, és minden pillanatban árulkodik róla. Tiszta szemek, szép bőrszín, életerő, határozott járás, és egy állandó életöröm jellemzi, ami még ragályos is.

Ifjabb gyermekeinkben láthatjuk ennek nyomait. Hat éves kor után már csak ritkán találkozhatunk extra egészséggel. Ha életerőt szeretnénk látni, a fiatal állatokat kell megnéznünk.

Az életerő végigkísérheti az egész emberi életet.


"Mindez szép elképzelés!" - mondhatja, aki olvassa ezt a bejegyzést. Ez nekem nem elképzelés, hanem emlék, arról, amikor a megfelelő úton jártam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 

2009. január 18-tól Free Blog Counter