Ezekben az édességekben az alapanyagokon kívül közös, hogy olajos magvat nem tartalmaznak, mert egyszerűen nem kívánom a tömény ételeket, és elkészítésük igen egyszerű.
Családom kedvéért szoktam készíteni valami laktatóbbat is :-)
1. Málnakrém sárgabarackkal - a kedvencem
A málnát villával összetöröm, fahéjjal összekeverem, és beledarabolom a sárgabarackot
2. Kakaós mazsolapüré banánnal, barackkal, meggyel - ha valami csokisra vágyok
Szinte mindig van beáztatott (bio) mazsolám, amit többféle célra is használhatok. Az áztató lével édesítem például a limonádét.
A mazsolát turmixal pürésítem, vagy villával kicsit összenyomom, majd kevés kakaóporral összekeverem, és máris kész a csokikrémem. Ebbe darabolok bele kedv, és lehetőségek függvényében különböző gyümölcsöket.
3. Gyümölcs jégkrém
Régóta kerestem már pálcás jégkrém készítéséhez segédeszközt. Lányom meg is lepett velük a múlt héten, így beindult nálunk a jégkrém gyártás.
A legtöbb gyümölcs lehet alapanyag, mi eddig sárgabarackot, sárgadinnyét, banánt használtunk.
Összeturmixoltuk, kicsit fűszereztük (vanília, fahéj), majd a tálkácskákba töltve betettük a fagyasztóba.
Aztán megettük, bár ki kellett kísérletezni, hogyan tudjuk kiszedni a fagyasztó tálból. Erre a melegvízbe mártás tűnt a legalkalmasabbnak.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése