Ribizli, Te édes! Így becézném, annyira szeretem :-)
És mégsem az édes íz jut elsőre eszünkbe róla!
Három szín, három különböző élmény:
A leginkább ismert piros teljesen érett állapotában édes-savanyú, míg a fehér bogyók engem cukros vízre emlékeztetnek, annyira nagy a cukortartalmuk, és nem savanyúak. Nem véletlen lett a ribizli bor alapanyaga.
Nekem legkedvesebb a fekete, ami nem savanyú, hanem ízletes, éretlen állapotában kissé fanyar.
Magas a C vitamin, és a pektin tartalmuk. Kerestem, de sajnos nem találtam olyan írást, ami a három fajtát összehasonlítaná.
Amit én tapasztaltam, hogy a fürtökön nem egyszerre érnek meg a szemek, ezért inkább szemezni szoktam, mint teljes fürtöket leszedni.
Ez a bejegyzés egy reklám: a ribizlinek :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése