2012. november 6., kedd

Heti saláta ötlet - kínai kel almával

Eljött a salátázás fő-szezonja, bár még a seregélyekkel versenyben eszegetjük a szőlő maradékát :-)
Minden nap készítek magamnak salátát, miközben a családnak főzöm a gluténmentes vega ebédet, és úgy gondolom, nekem is egy jó alkalom összegyűjteni a tapasztalatokat, ötleteket, és közben odafigyelni a blogomra, mert egy kissé elhanyagoltam...

Ma nagyon egyszerű salátát hoztam magammal:

Kínai kelt vékonyan felszeleteltem, megmostam. Apróra vágott almával, sóval, borssal, és hidegen sajtolt olajjal összekevertem.
A kínai kel esetén arra törekszem, hogy levelei minél zöldebbek legyenek, mert bennem ez azt az érzést kelti, hogy több benne a számunkra értékes tápanyag. 
Az sem mindegy, milyen almát használunk: nekem a savanykásabb jobban eset, ezért azt tettem bele.
(Kevés olyan zöldséget, gyümölcsöt ismerek, aminek az íze, és ennek következtében a belőle készített étek ennyire különböző lehet, mint az alma esetén)


Szép napot, jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 

2009. január 18-tól Free Blog Counter