Régóta keresek olyan módszert, amivel olajos magvak, gabonák és aszaló nélkül, nyers gyümölcsökre alapozva tudok finom nyers vegán édességet készíteni.
Végre sikerült!
Reszelt almát kinyomkodom, ízesítem, és a levéből annyit teszek vissza, hogy az útifűmaghéjjal sűrű puding állagú legyen.
Ez alkalommal szilikon formában még keményedett egy kicsit, majd kivettem belőle, és a lányom kedvéért kókuszzsírból, mézből és kakaóporból bevonót készítettem rá. Páromnak csak egy kis szeletet sikerült félretenni, és ahogy láttam, gyermekeim még annak a széleit is levágták :-)
Jól illik az almához a mazsola, mák, citromhéj, fahéj, kókusztej - én leginkább ezekkel ízesítem.
Eszközigény: nagy-lyukú reszelő, (lehetőleg szilikon) tortaforma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése