2011. február 8., kedd

Februári visszatekintés


Horgolt virág
 Régen nem írtam, sőt nem is néztem a blogomat, így eljött az ideje annak, hogy néhány sorban beszámoljak az elmúlt időszakról.

Kicsit az ételkészítésről áttértem egyéb kézi munkákra, például a házi szappankészítést próbálgattam, és Karácsony tájékán kézimunkáztam is. Tulajdonképpen csak ilyenkor van időm horgolni, kötni, mert tavasztól őszig ha lehet, akkor a kertben vagyok.

Már nem csak apró káposztát savanyítottam, hanem egész fejet is, ami aztán alapja lett a vega töltött káposztának.
Idén először sikerült a karácsonyi súlyfelesleget elkerülni, ez nekem nagy előrelépés a mértékletesség útján :-)
Kezdem kiüríteni a mélyhűtőt, felhasználom a télire eltett tökféléket saláta alapnak, ami nekem a nyarat idézi, mert akkor naponta eszem frissen reszelve.

És még egy apróság a végére: fiam nyafogott, hogy ő is úgy akar enni, mint mások, mert olyan rossz, hogy ő nem hiányozhat heteket az iskolából, mint az osztálytársai...

5 megjegyzés:

  1. De jó hogy írtál.
    Nálam is készült pár horgolt kötött sapka a Lányoknak és Emma unokámnak ::)) Természetesen horgolt virággal az oldalán. A lányom most Londonban él, és sokan kérdezték tőle, hogy hol vette ::))

    Káposzta egészben. Én is kacérkodtam a gondolattal, de a férjem szerint kicsi ehhez az edényünk. 5 literesbe az edényed, vagy nagyobb?

    VálaszTörlés
  2. Jó hogy újra itt vagy! Csodás a horgolt virág!

    VálaszTörlés
  3. SzEra:
    10 literes fedeles edényben savanyítottam, ez kisebb fej volt, de így is több, mint 2 hét kellett neki. Az apró káposzta nálam kb 1 hét után hagyja abba a forrást.
    Kivágtam a közepét, aztán töltöttem bele sót.
    Így állni hagytam, majd később tettem rá az apró káposztát.
    Kicsit gyorsítottam azzal, hogy az előző adag levéből is öntöttem rá. Az apraját már ettük, amikor a fej még messze volt a késztől.
    Idén 4-szer készítettem káposztát, a család szerint jó volt, jövőre már előbb elkezdem a savanyítást.

    Szaffina:
    Nekem is hiányzik a blogolás, de sajnos se időm, se ihletem nem volt írni.
    És úgy látom, olvasásban is van mit pótolnom :-)

    Szép napot!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm!!
    Akkor az Uramnak ::)) lett igaza, mert a miénk az csak 5 literes.

    Mi most legutóbb zöldséggel vegyítve raktuk, volt benne sárgarépa, hagyma brokkoli kápia paprika. Nagyon szeretem én is. Nekünk is ez a 4. adag idén.
    Szeretem a praktikus receptjeidet ma a tökmagos karfiol készült el nálam is. Nagyon finom volt.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm :-)
    Én még nem tettem bele egyéb zöldséget, de már merítem hozzá a bátorságot.
    Közeledik a tavasz, már nem akartam több adagot készíteni, de a párom ezen teljesen felháborodott...

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails
 

2009. január 18-tól Free Blog Counter