Családom egyik kedvence a mungóbab-csíra, így télen viszonylag gyakran készítek. Szeretik nyersen és sülve is, a fűszerezés adja meg a belőle készített étek jellegét.
A csíráztatásról sokat tanultam Máté Sacitól, aki sajnos már nem vesz részt aktívan a nyers mozgalomban. A mungóbab-csíra készítés titka, hogy sötétben tartsuk, mert a gyökere így jobban növekszik.
Éppen készül az újabb adag:
Még 1-2 nap, és a csíráztató edény tele lesz. Utána következik egy kissé pepecs munka, leszedegetjük a zöld héját. Persze rajta lehet hagyni, egy kissé rontja az élvezeti értékét, illetve a (vízben oldhatatlan) rosttartalma irritálhatja a vastagbelet.
Palócprovence az Instagramon
-
Üdvözöllek Kedves Olvasó!
Régen volt új bejegyzés a blogon, de a Palócprovence Csipkerózsika – álma
véget ért. Ugyan nem tartott 100 évig, de hosszú év...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése