A jó időre való tekintettel a kertünk tele van zsenge tyúkhúrral, ami szinte kéreti magát, hogy leszedvén salátánk alkotórésze legyen.
Ez a saláta most vegyesen tartalmaz nyers, és főtt alapanyagot is:
nyers benne a tyúkhúr, a hidegen sajtolt olívaolaj, és a citromlé
főtt a cékla (párom készített céklasalátát), és a pirított földimogyoró
Régebben kaptunk néha Amerikából mogyoróvajat, és mindenki nagyon szerette a családban. Aztán itthon is megjelent a boltokban, de sem az íze, sem az ára nem tetszett nekünk. Végül elkezdtünk házilag készíteni: sós vagy sótlan pirított földimogyorót ledarálunk, és annyi hidegen sajtolt olajat teszünk hozzá, hogy kedvünk szerinti legyen az állaga.
A saláta elkészítése igen egyszerű: összedaraboljuk a céklát és a tyúkhúrt, majd locsoljuk citromlével, és teszünk rá némi mogyoróvajat :-)
Tyúkhúr: vadontermő szaponintartalmú gyógynövény, magas C és E vitamin tartalommal
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése