Hajdinát csíráztattam, és utána a párom készített belőle kolbászízű krémet: összeturmixolta vízzel, hidegen sajtolt olajjal, hagymával, fűszerekkel.
Ami nem fért bele az üvegbe, abból gondoltam készítek egy kis krékert reszelt sárgarépa, szezámmag és egész köménymag hozzáadásával. A kész kör-alakú lap szinte adta, hogy pizza legyen belőle.
Így megkentem hajdina krémmel, daraboltam zöldhagymát rá, és szomorú voltam, hogy előtte fogyott el a kápia paprika, pedig igen jól mutatott volna rajta. Aztán amikor ettem, tettem még rá almaszeleteket, nekem egyik kedvenc szendvicsfeltétem is.
Nagyon finom volt!
Olyannyira, hogy 3 nap egymás után készítenem kellett, mert mindhárom gyerekem követelte az újabb adagot :-)
Palócprovence az Instagramon
-
Üdvözöllek Kedves Olvasó!
Régen volt új bejegyzés a blogon, de a Palócprovence Csipkerózsika – álma
véget ért. Ugyan nem tartott 100 évig, de hosszú év...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése