2011. július 18., hétfő

Nyári (nyers) lecsószezon

Mi a trükkje? - kérdezte párom, miközben eszegette a maradékot tegnap este.
Nem véletlen tette fel ezt a kérdést, hiszen ízre is, állagra is hasonlít főtt változatához. Ez volt az első étel még 3 éve, aminél a fiam nem vette észre, hogy teljesen nyerset eszik.

Néhány dolog, amit fontosnak tartok nyers lecsó készítésénél:
- Főtt változatnál a hagyma a sütés következtében édes lesz, és így ellensúlyozza a paradicsom savasságát. Ezt az édességet többféle dologgal pótolhatjuk: aszalt gyümölcsök, méz, pritamin paprika, vagy kukoricás lecsó esetén maga a kukorica.
- A paprikát, hogy puha legyen, vékonyra vágom, és megsózom. Ez adja neki a "főtt" állagot.
- A paradicsomot nem turmixolom, mert akkor elveszti a színét, hanem nagyon apróra vágom a zöld részeket kivágva belőle, mert az mérgező, és kézzel, vagy villával még összetöröm.

Tegnap a végén zöldhagymát is tettem bele, mert úgy megkívántam :)

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 

2009. január 18-tól Free Blog Counter