Elérkezett a kukorica szezon, és a piacon jártamban vettem néhány zsenge csövet, mert a miénk sajna még nagyon pici.
Nagyon egyszerűen készítettem el: késsel lefejtettem a csőről, majd (saját) paprikát, paradicsomot adtam hozzá, és fűszerkeverékkel ízesítettem. A kisfiamnak támadt az az ötlete, hogy tökmagot is tegyünk rá! Semmi egyéb zsiradékot nem tartalmaz. - A saját paprikánknak a magját is felszoktam használni, mert tudom, hogy nincs permetezve, egyébként a magban gyűlhet össze sok méreganyag.
Ma reggel is készítettem magamnak a munkába, és tettem bele még egy kevés répazöldjét is öszevágva.
Amire érdemes figyelni, hogy a kukorica tényleg zsenge legyen, mert így még egyszerű cukrot tartalmaz, mire megérik, nagyrésze keményítő lesz, ami nyersen nem emészthető!
Ebben a salátában csak az az érdekes, hogy saját termésű a brokkoli. Amit még el kell hozzá mondani, hogy én virágpalántaként vettem...
Volt 1-2 kérdés, amire nem válaszoltam, mert sajna nem volt időm a bloggal foglalkozni:
- a spárgának azt a részét ettem leginkább nyersen, ahol még könnyen törik, nem szálkás, a többit megpároltam. A sajátomat is megkóstoltam, bár már elég öreg volt, mikor észrevettem, hogy van.
- elgondolkoztam, hogy mit lehetne nyers, zsenge borsóból készíteni, és bár mi ettük a fejtés közben a gyermekeimmel (én fejtettem, ők ették :-) ), és igazán nem maradt sok zsenge, így a kipróbálás elmaradt, de szerintem salátába lehetne tenni, pürét is készíthetünk belőle összeturmixolva, és ízesítve, illetve kicsit higgítva leves lenne belőle!
Kicsit későn írtam ki a holnapi időpontot a nyersétel-találkozóra, de azért aprósággal készülök, hátha valaki mégis ráér :-)
Gyerekeim mindenesetre örülnek ennek, mert van mit kóstolni az egyszerű salátákon, és gyümölcsökön kívül is!
Szép napot!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése