Finom, tápláló, és könnyen készíthető belőle étek. Még sajnos nem saját, hanem bolti került a késem alá, de ez nem érződött rajta, amikor ettem. Anyukámat is megkínáltam, és térítettem a nyers étkezés felé.
Petrezselyem, paradicsom, fűszerek és egy kis olajos öntet került a kukoricaszemekre, amiket egy éles kés segítségével vágtam le csőről.
Turmixgép segítségével készíthető még kukorica krémleves is.
Eszembe jutott, hogy ledarált kukoricából aszalással lepény is készíthető, kipróbálom, és az eredményről beszámolok!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szilvi, én kipróbáltam (mármint a darált kukorica aszalását), és elég elkeserítő lett a végeredmény. Alig akart összeállni, és keserű is lett. Valamit nagyon elronthattam, mert én is ettem már finom kukoricás krékert. De ez nem az volt. Még kísérletezem.
VálaszTörlésÉn nem jutottam el a kipróbálásig még :-(
VálaszTörlésÚgy két éve egy nem túl távoli tanyán én is ettem friss nyers "tejes" kukoricát, foghíjasan voltak rajta a szemek, de nagyon emlékezetes volt. Azóta sem találok olyat.
VálaszTörlésAz a legfinomabb, de kicsit érettebb is jó, csak ne legyen nagyon "keményítős", mert az nyersen nem emészthető
VálaszTörlés