tag:blogger.com,1999:blog-3878550264509756768.post4729637067097608712..comments2023-09-15T15:37:11.050+02:00Comments on Napló étkeinkről, életünkről: Variációk karfiolra - nyersenUngvári Szilviahttp://www.blogger.com/profile/17725802354716885087noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-3878550264509756768.post-42607666159142578502010-10-22T14:09:22.566+02:002010-10-22T14:09:22.566+02:00Én száraz tökmagból csináltam, mert a karfiol ad e...Én száraz tökmagból csináltam, mert a karfiol ad elég nedvességet. Érdemes egyszerre sok magot beáztatni, aztán megszárítani, hogy legyen mindig kéznél :-)Ungvári Szilviahttps://www.blogger.com/profile/17725802354716885087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3878550264509756768.post-27955134443100297002010-10-22T13:38:00.882+02:002010-10-22T13:38:00.882+02:00A valódi művészek pontosan ezért művészek! Mert át...A valódi művészek pontosan ezért művészek! Mert átadják azokat az érzéseket, gondolatokat, illetve felszínre hozzák bennünk, amiket elnyom a média, a hétköznapok, és minden apró-cseprő dolog. Biztos vagyok benne, hogy ők kapják ezt az erőt, energiát, így tudják nekünk közvetíteni. Én pl: imádom a komoly zenét is!! Szinte csak azt hallgatok. <br /><br />Kályha helyett radiátort írtam, hát, igen, nekem csak radiátorom van, meg egy kis elektromos melegítő. Kandallóra vágyom egy kis mézeskalács házikóban, remélem egyszer ott száríthatom a fincsi karfiolos, tökös fasírozottat! :)<br /><br />Már be is áztattam a tökmagot, ezt én is megcsinálom!Nagy Szaffinahttps://www.blogger.com/profile/11692032473596527065noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3878550264509756768.post-50910971422582803112010-10-22T10:50:08.875+02:002010-10-22T10:50:08.875+02:00Szaffina:
Szárítás, aszalás: Tudod, ha nincs ló, j...Szaffina:<br />Szárítás, aszalás: Tudod, ha nincs ló, jó a szamár is :-) Ezért nyáron ritkán készítek krékert...<br /><br />A zenék nekem is kapcsolódnak pillanatnyi lelkiállapotomhoz, élethelyzetemhez.<br />Vannak olyan felismeréseim, amit másokkal nem oszthatok meg, mert nem felel meg a világi elvárásoknak, és ilyenkor jó, ha találok olyan zenét ami legalább részben elmondja az elmondhatatlant...Ungvári Szilviahttps://www.blogger.com/profile/17725802354716885087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3878550264509756768.post-11740612129699341272010-10-22T10:37:59.438+02:002010-10-22T10:37:59.438+02:00Nagyon tetszenek a zenéid is! Főleg Koncz Zsuzsa: ...Nagyon tetszenek a zenéid is! Főleg Koncz Zsuzsa: Ég és Föld között. ( Legalább négyszer meghallgattam pár hónappal ezelőtt,itt nálad, és szét bőgtem magam rajt, és most is megnéztem, hát nyeltem könnyeimet. Jó érzés volt köszi)Nagy Szaffinahttps://www.blogger.com/profile/11692032473596527065noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3878550264509756768.post-2889330350637623892010-10-22T10:24:36.397+02:002010-10-22T10:24:36.397+02:00Micsoda ötlet! Karfiolból édesség, és fasírozott! ...Micsoda ötlet! Karfiolból édesség, és fasírozott! Nagyon keratív vagy! Én főzeléket készítettem belőle, magokkal, és fokhagymával, csak kicsit eltúloztam a fokhagymát :( jó erős lett! ( Ezt is majd felteszem hamarosan) <br /><br />Én úgy érzem, most hogy beállt a hideg jobban kívánom a brokkolit, karfiolt, káposztát, és magokat, szedtem is fel 1-2 kilót :) Nem baj, telten, kerekebben, így kerek a világ! <br /><br />Amúgy csuda jó ötletet adtál a radiátoros szárítással kapcsolatban! Köszi!Nagy Szaffinahttps://www.blogger.com/profile/11692032473596527065noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3878550264509756768.post-57276531085529464292010-10-22T07:57:46.929+02:002010-10-22T07:57:46.929+02:00Örülök, hogy tetszenek! Ötleteket én is kapok, és ...Örülök, hogy tetszenek! Ötleteket én is kapok, és remélem néha adok is, így fejlődünk :-)<br />Tegnap este az újabb adag fasírtot párom ízesítette, így még finomabb lett! (Ő fűszerezte a pástétomokat is, amit régebben nyersétel találkozóra vittem)<br />Brokkolit én is nagyon szeretem, remélem születnek vele is finom étkek!!<br />Szép napot!Ungvári Szilviahttps://www.blogger.com/profile/17725802354716885087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3878550264509756768.post-1939968131612217592010-10-22T01:03:54.063+02:002010-10-22T01:03:54.063+02:00Bizony, ezek tényleg nagyon jó ötletek.
Pont most ...Bizony, ezek tényleg nagyon jó ötletek.<br />Pont most vacsira pusziltam be én is egy hatalmas adag karfiolsalátát, de azt hiszem a hétvégén ezek közül is kipróbálom valamelyiket.Szamócahttps://www.blogger.com/profile/10843646695294567674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3878550264509756768.post-28846394651100115572010-10-21T20:36:41.579+02:002010-10-21T20:36:41.579+02:00Szilvi, ezek nagyon jó ötletek!
És itt a karfiol s...Szilvi, ezek nagyon jó ötletek!<br />És itt a karfiol szezonja, mondjuk ugyanezek az ételek jók lennének brokkoliból is, ugye? <br />Mondjuk a pástétomban furcsa lenne a zöld...<br />Képzeld, a családom folyamatosan kéri, követeli a hajdina pástétomot. Hol csípősre, hogy fokhagymásra, hol paradicsomosra csinálom, de ahogy elfogy, már kérdezik is, hogy hol van. Most majd lesz karfiolos is!<br />puszi!!!Gittahttps://www.blogger.com/profile/05434848020652680110noreply@blogger.com